Történetünk

Szeretettel köszöntjük az Aranyalma Présház weboldalán. Présházunkat 2013 őszén nyitottuk meg, Háromszék egyik kicsi, csendes hegyalji falucskájában: Fotosmartonoson. Baráti társaság müködteti a 2 hektáras gyümölcsös közepén, rusztikusan, hagyományos módon felépített, megépített gyümölcs- és zöldségfeldolgozó egységet.

Tevékenységi körünkbe tartozik a környék gyümölcseinek feldolgozása, személyesített módon is, vagyis a saját kertekből hozott almát kipréselve, az almalevet nyersen vagy pasztörizálva ugyanazon tulajdonoshoz juttatjuk vissza. Pasztörizált termékeinket dobozoljuk is.

Présházunk specialitása azonban a nyers gyümölcs- és zöldséglé készítése. A présházat működtető baráti társaságból, többen foglalkozunk a természetgyógyászat különböző ágazatainak (népi gyógyászat, ájurvéda...) tanulmányozásával, alkalmazásával.

A Csapat

Cserei György

Rám hárul a "papírmunka", ezenkívül termékeink receptjeinek kidolgozása és természetesen az előállításban is részt veszek. Júniusban kikapcsolódás gyanánt bodzavirágot szedek.

Elekes Botond

Főkent az Aranyalma infrastruktúráját, géprendszerét rendezem és emellett a nyersanyag beszerzést. Tudom, az "infrastruktúra" nagyon komoly szó, de én ezt a munkát élvezettel végzem és álmodom a jövőt.

Elekes Tibor

Feladataim közé tartozik az üvegek és palackok beszerzése. A préselésben rendszeresen részt veszek, sőt a pitypang szedegetésben is (csak szezonálisan, hóban sose szoktam pitypangot szedni :)).