De ce presat?

Presare mecanică la rece vs. centrifugare

Studii științifice au arătat că prin centrifugarea legumelor și fructelor se distruge structura moleculară a enzimelor iar viteza mare de rotație face ca o cantitate mult mai mare de oxigen să fie introdusă în suc, ceea ce alterează considerabil enzimele și vitaminele sensibile. Ori după cum veți vedea, enzimele nu doar că sunt importante, ele sunt esențiale pentru menținerea vieții și a sănătății.

Comparativ, prin metoda presării mecanice la rece toate enzimele din legume și fructe sunt “extrase” blând fără a le altera integritatea.

Ca o curiozitate, se poate observa, că de pildă, sucul de mere centrifugat are o culoare mai întunecată datorită oxidării rapide, pe când cel presat mecanic își păstrează o nuanță mai deschisă pentru o perioadă mai mare de timp.

Norman W. Walker, un terapeut celebru în domeniul sucurilor naturale proaspete spunea: „Doar atunci când fructele și legumele sunt întâi mărunțite foarte bine iar ulterior sucul este presat mecanic, în suc este păstrat maximum de vitamine, enzime şi substanţe minerale”. Există de asemenea și o diferență de aromă între sucurile centrifugate și cele presate mecanic, cele din urmă fiind mai gustoase și mai aproape de gustul real al fructelor și legumelor din care au fost presate.