Miért levek?

A növekedéshez és gyarapodáshoz testünknek napi rendszerességgel szüksége van nagy mennyiségű vitamin, ásványi anyag és élő enzim bevitelére, amelyek kizárólag friss, tápláló, nyers gyümölcsökben és zöldségekben találhatóak meg.

A nagy többség napi étrendje olyan ételeket tartalmaz, amelyek emésztés után a testben nagyfokú savasságot hoznak létre. (például hús, tejtermék, cukor, kávé, szénsavas üdítők, alkohol). Az elsavasodás toxikusan hat a szerveinkre, túlsúlyhoz és betegségekhez vezet.

Az alkáli ételek, mint a zöldségek (és néhány gyümölcs és dió), eltávolítják a savas maradékot, táplálják és megerősítik a testet, és maximalizálják az energiát.

A tápláló gyümölcsökben és zöldségekben gazdag étrend bizonyítottan csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását, az agyvérzést és sok rákforma kialakulását.

Friss leveink antioxidánsokkal telítettek. Ezek távolítják el a toxinokat a szervezetből. Emésztőrendszerünknek nem kell erőt kifejteni, hogy lebontsa a gyümölcs és zöldségleveket. A levek fogyasztása túlhajszolt emésztőrendszerünknek lehetőséget ad pihenésre és ilyenkor a szervezet több energiát fordíthat a méregtelenítésre és gyógyításra, az immunrendszer optimális működésének a helyreállítására.

Hetente egyszer: bio-nap

Bárki, aki szeretné megőrizni belső harmóniáját és kiváló egészségi állapotát hetente egy napon át kizárólag nyers, tejtermékek, tojás, hús és más állati eredetű termékektől mentes táplálékot kellene fogyaszon.

Így a szervezet egy rendkívüli vitamin-, enzim-, ásványi só- és nyomelem többlethez jutna, amelyből a következő hat nap során táplálkozni tudnak a sejtek a következő bio-napig. A legbiztonságosabb, legkönnyebben asszimilálható és leghatékonyabb „bio-feltöltése” szervezetünknek a nagy mennyiségű, egész napon át történő fogyasztása a friss, természetes zöldség- és gyümölcsleveknek.

Így járva el nehány egymást követő héten át, megerősítjük immunrendszerünket és tökéletesen felkészítjük arra, hogy sikerrel legyőzzön különféle betegségeket. Óránként egy pohár friss, nyers zöldség- és gyümölcslé nagyjából 2 liter természetes zöldség- és gyümölcslét tesz ki napjában, amely megközelítőleg 8 kg nyers zöldség és gyümölcs elfogyasztásával és asszimilációjával egyenértékű. Ajánlatos az adott napon ugyanannyi tiszta vizet is elfogyasztani, amennyi zöldség- és gyümölcslevet iszunk, így elősegítve a természetes zöldség- és gyümölcslevekben található összes hatóanyag lehető legteljesebb eljutását sejtjeinkhez. Természetesen ezen a napon más nyers zöldségek és gyümölcsök fogyasztása is több mint javalott.

Tehát egy bio-nap hetente csodálatos ajándék, melyet a testünknek és a lelkünknek adhatunk. A betegségeken és kellemetlenségeken kívül nincs más veszíteni valónk!

Alternatíva: azoknak akik különböző, meggyőző okok miatt, nem tudnak kizárólag gyümölcslevet fogyasztani egy teljes napon át, ajánlunk egy enyhébb változatot. Éhgyomorra legalább 2 pohár gyümölcslevet kell minden reggel 15-20 perccel reggeli előtt elfogyasztani. Íly módon a szervezet megkapja a napi szükségleteknek megfelelő minimális dózist az enzimekből, vitaminokból és ásványi anyagokból. Természetesen vérszegénység, gyengeség, lábadozás, krónikus fáradtság esetén, vagy immunrendszerünk erősítésére nagyobb mennyiségben kell fogyasztani egészen addig amíg a szervezet elér egy stabil, élettel teli egyensúlyi állapotot.