A léböjtről

Képzeljük el egy pillanatra, milyen lenne, ha mindig egészségesek lennénk... ha lenne energiánk vágyaink beteljesítésére... ha mindig jó hangulatban lennénk, erőseknek és optimistáknak mutatkozhatnánk... ha gyorsan emészthető és asszimilálódó élelmet vehetnénk magunkhoz, ami bőségesen tartalmaz enzimeket, ásványi anyagokat, sókat, vitaminokat... ITT AZ ALKALOM: fogyasszunk friss gyümölcs- és zöldségleveket!

Hogyan működik a friss levekkel való kúra?

Természetesen sokkal több friss gyümölcs – és zöldséglevet fogyasztva, mint máskor. Ideális esetben napi 2-3 litert kell fogyasztani eképpen: oránként 250 ml friss lé, mert így a levek teljesen felszívódnak. Fontos, hogy ezalatt étrendünkből zárjuk ki a húst, tejtermékeket, tojást, dohányt és alkoholt. Akik csodával határos tisztulási, regenerálódási és harmonizálódási eredményeket szeretnének elérni azok a kúra alatt egyáltalán ne fogyasszanak főtt ételt. Egy másik fontos tényező pedig az, hogy ugyanakkora mennyiségű tiszta vizet fogyasszuk mint amennyi levet megiszunk. Az ideális időtartama az ilyen jellegű kúráknak 3-7 nap.

Tanuljuk meg helyesen értelmezni a jeleket

Nem ok az aggdalomra, ha kúra közben időnként hasmenés, enyhe fejfájás, bővebb izzadás vagy fáradtság jelentkezik. Ez csak azt mutatja, hogy a méregtelenítés folyamatban van. Egyesek arról is beszámoltak, hogy olyan betegségek tüneteit tapasztalták újra feltörni, amelyekben ezelőtt 10-15 évvel szenvedtek, ezek a tünetek azonban véglegesen megszűntek egy-két nap elteltével. Mindezek az erőteljes meregtelenítésnek a jelei, mert egy ilyen léböjt alkalmával hatalmas mennyiségű, felgyűlt méreganyag kell hogy elhagyja a testet, ami bizony nagyobb erőfeszítést igényel a szervezet részéről és gyorsabb eltávolítási lehetőségeket is, mint például a hasmenés, izzadás, többszörös vizeletürítés stb.

A test méregtelenítése megelőzi a betegségek kialakulását

Hogy a várva várt méregtelenítés beinduljon a szervezetnek körülbelül 3 napra van szüksége. Csak a kúra harmadik napján állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy a szervezetünk hatékony méregtelenítésen esett át. Szervezetünknek időre van szüksége, hogy észlelje "tisztítási" szándákunkat, majd pedig az éveken keresztül felhalmozott méreganyagok “összegyűjtésének” szándékát, hogy a nyirokrendszer segítségével majd eltovolodjanak szervezetünkből. Csak ezután beszélhetünk szervezetünk energizálódásáról, remineralizálódásáról és revitaminizálódásáról. Ha pedig tiszták vagyunk úgy fizikai, pszichikai mint mentális szempontból, akkor a betegségek kialakulása nem veszélyeztet.